Prof. Dr. Gökalp Öner, Atatürk Sergisi Açtı

KAYSERİ’de Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı ve koleksiyoner olan Prof. Dr. Gökalp Öner, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel ‘Atatürk’ sergisi açılışı yaptı. Öner, Yaklaşık 10 yıllık müze koleksiyoneriyim. Burada Atatürk dönemine ait 100 tane orijinal eser bulunmakta. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak. Atatürk severleri bekliyorum dedi.

Kayseri’de Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Gökalp Öner, 10 yıl boyunca Atatürk’e hediye edilen bazı eserler ile Atatürk’ün kullandığı eşyaların benzerlerinin de olduğu 100 parçalık bir koleksiyon yaptı. Öner, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel sergi açarak, eserleri koleksiyon severlerin beğenisine sundu. Kentteki Arkeoloji Müzesinde gerçekleşen sergi açılışına, koleksiyon sahibi Prof. Dr. Gökalp Öner ile meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Koleksiyoner Prof. Dr. Gökalp Öner, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Atatürk’ü anmak için sergi açmaya karar verdiğini belirterek, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, 10 Kasım’da saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz. Bunu anmak için de 100 eserlik Atatürk dönemine ait, bizzat Atatürk’ün ressamları tarafından resmedilen, Atatürk’ün benzer eşyalarının kullanıldığı ve benzer madalyalarının olduğu eşsiz sergiyi de Kayseri Müzesi’nde sergileyeceğiz ifadelerini kullandı.

‘UNUTTURMAYACAĞIZ’

Atatürk’ün çok başarılı bir Osmanlı subayı olduğunu da sözlerine ekleyen Öner, Atatürk, kendisini çok iyi yetiştirmiş ve 1’inci Dünya Savaşı’nda savaştığı tüm cephelerde başarı hikayeleri var. Osmanlı döneminde savaş kaybetmemiş tek komutan. Bu kendisini çok iyi hazırladığını gösteriyor. Kurtuluş Savaşı’nda da zaten başkumandanımız. Kendisini 10 Kasım’da bu şekilde anmak ve hatırlatmak istedik. Unutturmayacağız. Yaklaşık 10 yıllık müze koleksiyoneriyim. Burada Atatürk Dönemine ait 100 tane orijinal eser bulunmakta. Sergimiz 3 gün açık kalacak. Müze severleri, Atatürk severleri ve koleksiyon severleri bekliyorum diye konuştu. (DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x